16 vieți salvate în prima lună de funcționare a singurului heliportul din București!
Investiția de un milion de euro realizată de MaxBet la Spitalul Universitar din București a făcut deja diferența între viață și moarte pentru 16 români. Internați în stare critică în diferite spitale din România, cei 16 pacienți au fost transferați în București - pe cale aeriană cu ajutorul elicopterelor SMURD.
În prima lună de funcționare a heliportului finanțat în totalitate de MaxBet, acesta și-a dovedit utilitatea și prin prisma faptului că pentru prima oară în ultimii 30 de ani, un elicopter medical a putut să aterizeze pe noul heliport inclusiv pe timp de noapte.
„Înainte de 3 Decembrie, dată care marchează prima zi de funcționare a celui mai modern heliport din România, pe timp de noapte - de cele mai multe ori aceste transferurile medicale se realizau pe cale rutieră. Cazurile grave erau aduse în București cu avionul medical, dar pacienții trebuiau transportați de la aeroport până la Unitatea de Primiri Urgențe cu ajutorul unor ambulanțe, operațiunea în sine fiind anevoioasă, fiind nevoie de stabilizarea pacientului, de multă precauție. Ori pentru mulți dintre acești pacienți, fiecare minut este vital. Odată cu noul heliport, toate echipele care erau implicate în aceste transferuri anevoioase sunt redirecționate spre alte cazuri, astfel încât avem mai mulți medici și asistenți disponibili pentru cazurile care ajung în Camera de Gardă. Mulțumim MaxBet pentru această investiție care duce la salvarea de vieți, o investiție care a adus plus valoare actului medical și prestigiului Spitalului Universitar”, a declarat Silvia Nica, medicul-șef al Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Universitar din București.
Dar heliportul construit de MaxBet la Spitalul Universitar din București a adus schimbări inclusiv în alte spitale din Capitală! Iar dovada vine de la cel mai recent caz adus cu elicopterul pe heliportul construit în terasă. E vorba despre un nou-născut prematur din Alexandria. Medicii care l-au adus pe lume pe băiețel au considerat că micuțul are nevoie de îngrijri cu ajutorul unor aparate care sunt disponibile doar în maternitățile din Capitală. Astfel, la doar câteva ore de la naștere, nou-născutul a fost preluat de elicopter din Alexandria, adus la Spitalul Universitar, iar de aici transferat cu ambulanța la Maternitatea Bucur.
Cea mai aglomerată zi de aterizări și decolări pe heliportul Spitalului Universitar s-a dovedit a fi ziua de 30 Decembrie. Nu mai puțin de 6 elicoptere au adus cazuri medicale din toată țara. Printre pacienții a căror viață a fost salvată prin transferul rapid au fost și doi bărbați care suferiseră infarcturi miocardice acute.
„Suntem mândri că am putut să schimbăm în bine viața pacienților, că am putut să ajutăm și în același timp să impunem cu acest heliport un nou standard în medicina românească, un exemplu de bune practici pentru tot sistemul medical românesc. Nu este deloc simplu să construiești un heliport. Iar pentru că viața are prioritate, am apelat la cei mai buni constructori, ingineri și proiectanți. Au fost făcute o serie de studii de fezabilitate pentru a ne asigura că vom avea un heliport care să respecte toate standardele internaționale, un heliport amplasat în așa fel încât pacienții să ajungă în cel mai scurt timp posibil în camera de gardă sau blocul operator. Iar toate cele 16 cazuri de până acum dovedesc faptul că această investiție salvează vieți, lucru care ne onorează”, a declarat Ioana Bazavan, Director Operațional MaxBet.
Heliportul Spitalului Universitar de Urgență București a devenit funcțional la începutul lunii decembrie. Lucrările de construcție la cel mai modern heliport medical în terasă din România au început în luna aprilie a acestui an. Din 3 Decembrie 2019, elicopterele medicale beneficiază de două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte! Pacienții sunt transportați direct în Unitatea de Primiri Urgențe cu ajutorul unui lift și al unui culoar suprateran, ambele investiții fiind de asemenea susținute financiar în integralitate de MaxBet.
Platforma heliportului are o structură metalică formată din rigle tip grinzi din oțel și stâlpi zăbreliți, este dotată cu jgheaburi și plase de siguranță, cu instalație electrică de balizaj, cu marcaje luminoase, cu echipamente de salvare, protecție și de stingere a incendiilor. O altă investiție CSR derulată de MaxBet la Spitalul Universitar de Urgență București a constat în amenajarea și dotarea Centrului de Pretransplant de celule stem, unde sunt pregătiți pacienți cu leucemie în vederea transplantului medular, investiția având o valoare de 200.000 euro.